زمستان رفتنی شد؛ مازوت‌ها همچنان می‌سوزند!

به گزارش " اراک من " : همه ساله با تشدید سرما در زمستان و ایجاد ناترازی در تامین و توزیع برق، مازوت سوزی در نیروگاه‌ها افزایش و پس از کاهش سرما، از دستور کار خارج می شود اما گویا امسال این روند متوقف نخواهد شد و از عزم آنها برای تولید هوای سمی کاسته نشده است.

 


 

  • اوایل امسال و برای نخستین بار اعلام شد که در زمستان ۱۴۰۳ مازوت سوزی نخواهیم داشت ولی باید قطعی برق را تحمل کرد.چند روز پس از این ماجرا، انتشار اخبار مازوت سوزی سبب تعجب همگان شد و این درحالی بود که هم با قطعی برق مواجه بودیم و هم مازوت سوزی !

 

  • اکنون و در واپسین روزهای زمستان، مردم امیدوارند درپی کاهش سرما، مازوت سوزی هم به حداقل برسد اما متاسفانه اینگونه نیست.

 

  • شازند اراک از جمله نیروگاه هایی است که مازوت سوزی در آن همواره انجام می شود و اعتراض های مردم به این رویه هم تاکنون نتواسته است مانع اقدامات مخاطره آمیز این عمل ناشایست شود و به این ترتیب روزانه میزان زیادی آلودگی سمی وارد هوای اراک و دیگر نقاط استان مرکزی می شود.مدیرعامل مؤسسه محیط‌زیستی سبزاندیشان اراک در گفتگو با ایلنا درباره چالش‌های زیست محیطی استان مرکزی، می‌گوید: با وجود تمامی وعده‌هایی که پیش‌تر برای توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند داده شده بود، اما مسئولان ملی و استانی نشان دادند که هیچ کدام از این وعده‌ها تحقق نمی‌یابد!

 

  • حمید اخوان ادامه می‌دهد: به سبب مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند وضع اسفناکی از لحاظ آلودگی هوا برای شهرستان‌های اراک و شازند به وجود آمده است و مسئولان حتی در تأمین گاز نیروگاه شازند به عنوان یک سوخت نسبتاً پاک‌تر برای کنترل آلاینده‌های ناشی از آن، ناموفق بوده‌اند. بنابراین موضوع مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند یکی از مهمترین اولویت‌های اصلی است که باید به آن توجه شود تا دیگر شاهد تکرار این رخداد نباشیم.

 

  • وی با اشاره به این که باید تا حد ممکن سوخت گاز برای نیروگاه حرارتی شازند تأمین شود، اضافه می‌کند: اگر شرایط تأمین گاز وجود ندارد، در فصل سرد سال میزان تولید برق در این نیروگاه باید فقط به اندازه‌ای باشد که گاز دریافت می‌کند و این نیروگاه بیشتر از ظرفیت دریافت سوخت گاز، برق تولید نکند، همچنین مدیریت تولید برق در کشور باید با روش‌هایی مانند صرفه جویی در مصرف برق یا این وارد مدار کردن  نیروگاه‌های دیگری برق تولید کند تا دیگر شاهد مازوت سوزی در این نیروگاه به بهانه تولید برق نباشیم.

 


 

عمر نیروگاه حرارتی رو به پایان است

 

  • اخوان با بیان این که  نیروگاه حرارتی شازند به پایان عمر خود رسیده است، می‌افزاید: در فرایندهای زمانی میان‌مدت و حتی بلندمدت باید برنامه‌ریزی‌های دیگری اجرا و برنامه‌ریزی برای تعطیلی نیروگاه شازند به جد پیگیری شود. بر این اساس پروژه تعطیلی نیروگاه فعلی و جایگزینی و جابه جایی آن با یک نیروگاه دیگر در منطقه دیگری که یک از سو از نظر جانمایی اصول فنی در آن رعایت شده باشد و از سوی دیگر نیروگاه مدرن‌تر با بازدهی بالاتری باشد، باید در اولویت فعالیت‌های زیست محیطی‌ 
    قرار گیرد.

 

  • مدیرعامل مؤسسه محیط‌زیستی سبزاندیشان اراک تأکید می‌کند: وضعی که درباره آلودگی هوای شهر اراک در سال‌های گذشته شاهد بودیم، کاملاً گویای این موضوع است که به لحاظ تعداد روزهای آلوده، اراک دومین شهر آلوده کشور پس از اهواز است.همچنین در میان تمامی شهرهایی که دارای آلودگی هوای بالایی بودند، اراک تنها شهری در کشور بوده که روزهای متعددی متأثر از آلودگی دی‌اکسیدگوگرد را 
    تجربه کرده است.

 


 

 

" اراک من "

تماس با ما

شبکه‌های اجتماعی

کلیه حقوق این تارنما محفوظ و متعلق به اراک من می‌باشد.